Hoe werkt het allemaal?

Over ons

Laatst bijgewerkt: Apr 19, 2016 02:18PM CEST

Thuisafgehaald is een community van mensen die eten delen met hun buurtgenoten. Als thuiskok kun je je passie voor koken delen en als afhaler kun je smullen van al dat lekkers in de buurt.  Bekijk deze korte stopmotion en lees hieronder ons verhaal. Wie zijn wij?
Thuisafgehaald is in maart 2012 opgericht door ons, Marieke Hart en Jan Thij Bakker. Wij wonen in Utrecht West, zijn de ouders van Kaatje en Evi. We zijn sociaal ondernemers en houden van lekker eten en van koken. We geloven in delen! Door alle enthousiaste reacties, raken we steeds meer geïnspireerd door de kracht van het delen van eten. 
 Naast Thuisafgehaald heeft Jan Thij een bedrijf gespecialiseerd in gamified learning. Marieke werkte in het verleden als senior trainer en onderzoeker mondiaal burgerschap bij onder andere NCDO. Daar hield zij zich bezig met het stimuleren van betrokkenheid bij een betere wereld. Marieke verzorgt regelmatig presentaties en workshops over de kracht van delen.  Inmiddels hebben we een klein team dat hard aan Thuisafgehaald werkt. Hier stellen we ons team graag aan je voor

De officiële organisatienaam van Thuisafgehaald is Stichting Social and Green Innovation. 

Ons verhaal

R
egelmatig wanneer wij in de tuin zaten, roken we dat onze buurvrouw aan het koken was. De geuren die uit haar keuken kwamen, maakten ons nieuwsgierig. Naar haar kookkunsten en naar haar. Toen we de stoute schoenen aantrokken en haar vroegen of we een keer een hapje mochten proeven, reageerde ze direct enthousiast. Datzelfde weekend liepen we met een paar euro naar haar voordeur en kwamen we terug met drie porties verrukkelijke pompoensoep. Toen realiseerden we ons dat het delen van eten een geweldige manier is, om je buren te leren kennen. Ook andere straatgenoten gingen mee doen. Het enthousiasme was groot. Toen besloten we in het diepe te springen en een online platform te bouwen waarop iedereen in Nederland maaltijden kan delen met buurtgenoten. Zo is Thuisafgehaald ontstaan.

Onze droom

Eten verbindt, dat is het idee achter Thuisafgehaald. Met Thuisafgehaald hopen we buurtgenoten met elkaar in contact te brengen. Daarnaast willen we voedselverspilling tegen gaan, want er wordt in Nederland op jaarbasis ongelofelijk veel eten weggegooid. Tenslotte hopen we ook gezond eten te stimuleren. Met Thuisafgehaald bieden we een gezond, lekker èn verbindend alternatief voor het avondeten! Onze droom is dat er straks in elke buurt van Nederland elke avond een lekkere maaltijd is af te halen bij een van de buurtgenoten.

Onze filosofie

Wij geloven in de kracht van delen. In  doen wat nodig is. Niet denken vanuit een vast aanbod en vaste structuren maar focussen op de bedoeling. Niet zorgen voor, maar zorgen dat. We geloven niet in schaarste, maar in overvloed.  In samen organiseren en samen doorontwikkelen. Bij Thuisafgehaald staat de community centraal. We volgen zoveel mogelijk de passie, behoeften en energie van onze gebruikers. Zo staat delen gelijk aan vermenigvuldigen. Oprichter Marieke Hart deelt ons verhaal regelmatig in lezingen en presentaties. Zie bijvoorbeeld hier haar TEDtalk

We werken als sociale onderneming. Lees hier wat dat voor ons betekent. 
We willen graag transparant zijn over onze financiële situatie. Hier vind je een financieel overzicht van 2015. 

Sharing economy

Met internet kunnen we nu mogelijk maken wat vroeger heel normaal was: delen met elkaar. In andere culturen is het nog steeds gebruikelijk om grote pannen te koken, voor het geval er iemand komt aanwaaien. Dat aanwaaien doen we in Nederland niet meer zo veel. Thuisafgehaald maakt het delen van eten opnieuw mogelijk. Thuisafgehaald past daarmee goed binnen de trend van sharing economy. Steeds meer consumenten slaan de handen ineen, door van elkaar spullen, geld en diensten te lenen, ruilen, huren of kopen. Online worden cd’s en boeken geruild via Swaptree, via Snappcar verhuren mensen hun auto aan elkaar en via Peerby kunnen buren spullen als boormachines bij elkaar lenen of huren. Met dergelijke initiatieven vervagen traditionele scheidslijnen tussen producent en consument. Online technologie maakt het mogelijk om op lokaal niveau vraag en aanbod bij elkaar te brengen, tussen consumenten. In de kern gaat het er om hoe iets van waarde (zoals overgebleven porties eten) kan terecht komen op een plek waar daar behoefte aan is (bij hongerige buurtbewoners). De sharing economy maakt onze samenleving socialer èn duurzamer! Een mooie trend om deel van uit te maken! 

Contact

  • Stuur ons een e-mailbericht
  • Kan je niet vinden wat je zoekt?

    Mail ons op info@thuisafgehaald.nl

    Bel ons op 06-83447197

    We helpen je graag!
e471244d7f292f17c300d10424616061@thuisafgehaald.desk-mail.com
https://cdn.desk.com/
false
desk
Wordt geladen
seconden geleden
een minuut geleden
minuten geleden
een uur geleden
uur geleden
een dag geleden
dagen geleden
info
false
Ongeldige lettertekens gevonden
/customer/nl/portal/articles/autocomplete